saphira

Alla inlägg under november 2008

Av laurence - 21 november 2008 23:36

Tänk att jag missade Saphiras första möte med snön. Tur att Anders var hemma och kunde berätta och ta några bilder. Idag var jag i Ullared med min dotter Anouk. Jag har bott i Sverige i 24 år och aldrig varit i Ullared, mina arbetskollegors mecka. Det var en upplevelse, vi snackade så mycket på väg upp så jag glömde tanka, upptäckte det när tanken var nästan tom och igen bensinmack i sikte. Vi satt på GPS för att veta var vi kunde hitta en mack. När GPSen sa: du har anlänt till din destination ! var mitt i ödemarken. Några kilometer längre fram hittade vi en bensinmack men det var nära ögat. Väl i varuhuset var det minsann inte det lättaste att styra bland alla kundvagnar. Vägen hem var en mardröm. Snöstorm på motorvägen. Vi kunde inte se en meter framför bilen, såg inte om vi körde på rätt fil heller. Vi trodde aldrig vi skulle komma hem men vi gjorde det till slut fullastad med allt möjligt, tuggben, reflexvästar, julklappar mm. Jag köpte en lätt bur till Saphira att ha med till Frankrike i fall hon får för sig att bli besvärlig under julfirande men den är tyvärr för liten så den hamnar nog på blocket. Nu är jag helt slut och längtar efter min säng. Men jag har äntligen varit i Ullared. Yeepee! Ha det gott.


Av laurence - 20 november 2008 21:35

Nej, nu är jag också trött på regnet och blåsten. Känner mig bara gnällig och irriterad. Saphira verkar vara på samma humör. Hon bara klagar och gnyr och skäller. Jag förstår inte vad hon vill. Jag undrar om man inte kan lära hundar att läsa så jag kan ge henne en bra bok och få lite lugn och ro. Hon har slutat äta under dan, kan vara ibland 2 dagar utan att få i sig något. Ikväll provade jag att blötlägga maten igen som när hon var liten. Då åt hon upp allt och ville ha mer. Vad är detta? Tonårskris eller?  Hoppas på sol imorgon.

Av laurence - 19 november 2008 22:56

Klippbordet som jag beställde har äntligen kommit. Skönt, men Saphira är riktig bekväm av sig. Det är omöjligt att få henne att stå när man ska klippa henne. Hon vill alltid lägga sig. Det är praktiskt när jag ska klippa klorna men inte annars. Nu får det bli hård träning. Idag när vi var ute såg vi en kille som åkte rullskidor och släpade efter sig ett däck. Han såg ut som om han hade rymt från närmaste anstalt. Saphira var tvungen att sätta sig och betrakta skådespelet. Man kunde nästan se en massa frågetecken flyga hur huvudet på henne.

Av laurence - 18 november 2008 22:32

Det känns som om jag har varit under regnet hela dagen. Cykla till jobbet fram och tillbaka, ute i parken med barnen hela morgonen, ute i skogen med Saphira på eftermiddag. Min mormor brukade säga till oss barn: ni är inga sockerbitar, ni kommer inte att smälta. Tur det för idag hade det inte funnits något kvar av mig. Fast jag måste erkänna att jag tycker om regn, dofterna kommer fram och man har ofta hela skogen för sig själv, Saphira kan springa lös hur mycket hon vill. Ikväll har jag varit på ridning där vi har tränat tömmkörning. Springa bakom en häst som travar är inte riktig min grej, jag blir så trött men det var kul att prova på. Sen har jag suttit en timme och försökt boka en tågbiljett till min dotter som jobbar au pair i Paris men det gick inte. Nu ger jag upp, det ska ändå bli strejk i Frankrike så det är lika bra att gå och lägga sig. God natt, dröm söt.  

Av laurence - 17 november 2008 20:38

Vi brukar gömma då och då ett grisöra i trädgården som Saphira får leta fram. Först springer hon i samma hastighet som en racerbil sen lugnar hon ner sig och letar mer systematiskt. Sist var grisörat gömd i ett äppelträd så nu tror hon att det är där de växer. Hon går och kollar då och då. Idag när jag gick ut med Saphira träffade jag en kvinna som reste omkring i Europa med två plastkassar som ända bagage. Det påminde mig om när Anders och jag reste runt i världen ett helt år, fast vi hade ryggsäckar då. Vilken ärlig tid det var. Anne k. från Bergen i Norge lycka till på vägarna.

Av laurence - 16 november 2008 18:10

Hur gör man för att ta bilder av hundar i full aktion utan att det blir sudigt? Saphira träffade sin kompis Harry, en Cocker spaniel på 7 månader och en annan liten en som jag inte vet namnet på. Det var blåsigt och regnigt och de ända som var ute var hundägare. Valparna hade så kul, efter en halv timme kunde vi inte se att de hade varit ljusa. Harry har fått borrelia och ska ta det lugn men det ordet känner han inte till. Den stakaren kunde inte vara med på valputställning för hans ena testikel vill inte komma ner. Synd för han är riktig söt och trevlig. Men som sagt var det full fart och ni kan inte se på bilderna hur fin han är.  


Av laurence - 15 november 2008 22:57

Lisa och Mixie sov länge idag så Saphira och jag gick själva på vår lördags promenad längs stranden. På ett ställe var det en man som skulle vindsurfa. Han hade våtdräkt på sig, hjälm och dykglasögon. Saphira blev jätte rädd och började skälla på honom. Han satte sig på huk, vände bort huvudet och väntade tills Saphira vågade komma nära och nosa på honom. Jag blir så glad när jag träffar kunnigt folk som tar sig tid istället för att bli sura. Sen träffade vi ett par med en Lagotto. De beklagade sig på att Lagotto hundar är så ängsliga och oroliga och skäller på alla människor och hundar som de träffar. Jag blir alltid så förbluffad när människor tar för givet att det är något fel på deras hund utan att ifrågasätta om det kan bero på deras sätt att fostra hunden. Jag kanske har fått det från ridning där jag har lärt mig att om hästen inte gör som jag vill beror det nästan alltid på mig. Det är jag som måste lära mig rida bättre, förstå hästen bättre. Som igår till exempel hade jag en häst som blev ilsk när andra hästar galopperade nära honom. Jag lyckades inte sätta honom i galopp för när jag blir lite rädd åker mina knäna upp och det gör motsatts effekt. Inte kan jag klaga på hästen. Det är väl jag som får lära mig bemästra min oro och rida bättre. Det är väl samma sak med hundar antar jag.


 Ikväll var jag på Sankt Marcus vinkällaren i Malmö med mina arbetskollegor och åt buffen. Det var väldigt trevligt och gott men bara för att vi slapp betala själva åt vi alldeles för mycket. Tur att jag har en hund att gå ut med för att bli av med det värsta mage.

Av laurence - 14 november 2008 16:00

Idag gick Saphira till veterinären tillsammans med husse för att ta blodprov inför EU passet. Matte cyklade iväg till jobbet halv sex i morse i blåst och regn. Så en liten siesta har dem gjort sig förtjänt av. Saphira stretade emot när hon skulle bli rakad på tassen men sen var hon helt still när veterinären tog blod. Jag trodde aldrig det skulle gå men där ser man. Jag måste lära mig lita på min hund. Ikväll ska gå till extra ridträning i sits och balans med en häst som sparkade mig i tisdags så jag är lite nervös. Trevlig älg allihopa.

Ovido - Quiz & Flashcards