saphira

Alla inlägg under november 2008

Av laurence - 13 november 2008 21:33

Idag på vår promenad hoppade Saphira på en slags stol/bänk utan att jag sa till. När jag sa till henne att hoppa ner vägrade hon. Hon satt som en kloss och stirrade omväxlande på mig och på kameran som jag hade hängande runt halsen. Det fanns ingen tvekan om vad hon ville så jag tog ett par bilder. Då hoppade hon nöjd ner och vi kunde fortsätta gå.   

Av laurence - 12 november 2008 10:57

På morgonen var vi i hamnen och Saphira visade stor intresse för båtar. Det var nästan som man kunde höra henne tänka: - undrar hur det känns att åka på en segelbåt? Änder är också kul att titta på. Vi tränade lite hopp på bänkar som jag blev rekommenderad av Tessan fast Saphira tänkte: - vadå bänkar när det finns bord som är högre! Sen var det spring på stranden i full fart så kameran hängde inte riktig med. Det är så kul att gå ut med Saphira för hon älskar människor och hon ser på långt håll när någon gärna vill hälsa på henne. På det visset träffar jag en massa trevligt folk. Idag mötte vi en äldre dansk kvinna som berättade många hund historier, både glada och ledsamma. När jag var barn älskade jag att sitta hos mormor och morfar och lyssna i timmar på deras livshistoria. Jag tycker det är fortfarande lika kul att lyssna. Hon berättade om sin man som var jätte deprimerad och inte ville ta sig för någonting. Han vägrade höra talas om att skaffa hund men hon köpte ändå en valp. Hennes man och hunden är oskiljaktiga. Det var hon som blev ensam så hon skaffade sig en katt. Hon berättade också att i Danmark fick man ta med sig sina hundar när man hälsar på äldre släktingar som bor på ålderdomshem. Så bra. Och så hade hon träffat en gammal man som satt ensam på en bänk, tårarna rann, han hade precis förlorat sin hund.  Då blev jag också tårögd. Ha det bra med era fyrbenta älsklingar.

Av laurence - 11 november 2008 16:33

Man köper klippbord och tovskär av en sort och av en annan sort, och saxar och ny koppel och färgade bajspåsar. Man sätter sin lilla skatt på bordet och klipper och kammar och har sig. Man är helt upptagen av att beundra den söta underverket tills man får en skymt av sig själv i spegel och upptäcker att man ser ur som ett ösregn. Och inte finns det pengar kvar för att göra sig själv fin heller. Har ni varit med om det?  Apropå ösregn, vilket väder det har varit, regn och blåst och sol. En fin regnbåge blev det till slut så vem bryr sig om hur man ser ut. Det är bara att undvika speglar och titta omväxlande på sin söta valp och naturen. Ha det gott.


Av laurence - 10 november 2008 20:15

Saphira och matte idag. Det blev en promenad runt dammarna med några hopp på bänkar, inga bilder, batterie hade tagit slut. Nu ska jag titta på manen som kan tala med hundar, blir facinerad varenda gång. ha det bra alla.

Av laurence - 9 november 2008 18:14

Först var det valputställning sen firande av farsdag med några gäster. Saphira var så uppspelt idag att hon kissade inne en massa gånger när vi kom hem men jag fick ha överseende när hon har varit så duktig. Hon kom tvåa och fick hederspris. Hon stod så fin och var jätte trevlig mot domaren.  Omdömen löd så där: välbyggd, harmonisk tik, bra öron ögon och bett. Bra benstomme, stark rygg, lite lågt ansatt svans, bra tassar, rör sig bra fram, lite kort bak, bra pälsfärg och temperament. Alla var så trevliga och hjälpsamma och det var skönt för jag kände mig lite bortkommen. Nu ska jag hitta ett bra plats för sätta upp hennes rosetter. Och så köpte vi rosa bajspåsar, va häftigt.

Av laurence - 8 november 2008 17:24

Kunde inte låta bli gå till hundstranden i Malmö idag fast det är valputställning i morgon och Saphira blir så skitig. Men det är det bästa ställe jag vet. Jag skulle träffa min vän Lisa med hennes hund Mixie som är elva år och barndomsvän till min hund Chipie som dog för ett år sedan. Vi har varit grannar, har döttrar i samma ålder och skaffat hund samtidigt för elva år sedan. Vi brukade träffas varje lördag morgon på hundstranden. Vi slutade med det när min Chipie dog men nu har vi börjat träffas igen. Jag har varit där regelbunden med Saphira eftersom jag vill att min hund ska kunna umgås med alla möjliga hundar. Och det har hjälpt. Saphira har en otrolig god social kompetens. Hon märker direkt om en hund är lekfull och hon kan busa direkt eller om en hund vill vara ifred och hon ska ta det lugn. Möter vi en aggressiv hund går hon undan eftersom hon inte tycker om bråk. Hon anpassar sitt sätt att leka beroende på vilken ras vi träffar. Olika raser har olika sätt att leka ju. Jag har också låtit henne hälsa på alla människor som har velat hälsa på henne. Fast idag gick hon fram till en liten flicka, snodde hennes kex och slickade henne i hela ansiktet. Som tur var blev inte pappa arg. De hade precis förlorat sin hund och tyckte Saphira var en bra tröst till flickan. När vi kom hem var det bara att hoppa i duschen och hoppas att pälsen är OK inför imorgon.  

Av laurence - 7 november 2008 22:52

Jag har varit uppe tidigt och känner mig helt slut. Saphira och jag tog en promenad i skogen på eftermiddag men jag orkade inte träna någonting. Det var nästan mörkt när vi kom hem. Anders och jag åkte in till Malmö och åt på en karibisk restaurang på Möllevång. Annorlunda och spännande smaker med mycket koriander. Trevlig helg.

Av laurence - 6 november 2008 17:31

blev det idag. På morgonen blev det en stund träning i trädgården för Saphira. Sitt och ligg och trava och stå. Det går ganska bra förutom ligg. Så länge jag böjer mig ner och lägger godis mellan hennes ben går det bra men om jag bara står still och säger ligg tittar hon på mig med sina stora ögon: qué? Detta ord har jag aldrig hört! Sen blev det fortsättning på kloklippning och en stund på bordet för pälsen. det går bättre nu när Karin har varit lite tuff mot henne.

 När jag kom från jobbet var Anders redan hemma. Hans psoriasis artrit hade blommat upp och han har ont i hela kroppen. Då tog jag Saphira och så åkte vi till brukshunds klubben och tränade agility. Hon är så himla duktig så jag blir helt paff. Sen gick vi förbi systemet och köpte vin. La moisson heter vinet, lite dyr men gott hoppas jag. Så i kväll blir det kycklingfilé med salami, soltorkade tomater och gorgonzolasås med ett glas vin för muntra upp maken. Ha det bra alla.

Skapa flashcards