saphira

Alla inlägg under december 2008

Av laurence - 13 december 2008 22:14

Saphira har kommit in i spökåldern. Hon är rädd för allt möjligt. Hon kan gå in i hallen och sno våra vantar, leka en stund med dem och sen fem minuter senare när hon går förbi blir hon jätte rädd och skäller på den hemska vanten. Igår kväll såg hon en kudde som låg ovanpå ett skåp och började skälla på den. Jag fick ta ner den och locka henne att våga komma fram och lukta på den men så fort jag la kudden ovanpå skåpet blev hon rädd igen. När hon sitter i bilen blir hon rädd för bilar som kommer för nära vår. Hon kan ligga på soffan och plötsligt upptäcka TVn och börja skälla på bilden. Det är jätte svårt att hålla sig för skratt och det måste man för hundar tycker inte om att man skrattar åt dem. De kan bli väldigt förolämpade. Men det är inte lätt för hon ser för roligt ut. Det gäller att ha tålamod och hjälpa henne att våga gå fram och undersöka saker. Sen när hon väl har märkt att det är inget farligt låtsas hon som ingenting.

Av laurence - 12 december 2008 21:08

Igår kväll gick Anders iväg till skogen med Saphira och Sunny. Vi hade haft mycket att göra och hundarna hade spring i benen. Det var kolsvart och han såg inte hundarna men han hörde att de följde med. När han kom fram till bilen saknades Sunny. Han ropade och letade men hittade inte honom. Sunny har problem med hörsel, han hör inte vad ljudet kommer ifrån och kan springa åt motsatts håll. Då vände sig Anders till Saphira och sa: hitta Sunny. Hon började spåra och hittade honom hur lätt som helst fast han hade tagit fel stig och hade hamnat långt ifrån dem. Han är så liten. Han var jätte räd och utan Saphira hade vi kanske aldrig hittat honom igen. Trevlig helg.

Av laurence - 11 december 2008 21:07

Första bilden visar hur det såg ut hemma när jag kom hem från jobbet. Sunny var på besök fast jag tror inte han var den skyldige. Idag fick jag en CD jag hade beställt som låter som fyrverkerier och smällare. Den är till för att vänja hundar att inte bli rädda. Jag laddade med hundgodis och satt på CDn. Tanken är att träna som vanligt så hundar inte bryr sig om ljudet. Sunny var helt koncentrerad och struntade i ljudet men Saphira blev rädd. Det trodde jag inte för hon har inte reagerat när vi har varit ute och hört smällare. Hon hoppade på soffan och skakade i hela kroppen. Jag stängde av en stund, fortsatte träna, ligg och sitt och sånt, satt på cdn igen och gömde godis så hon fick söka. Det älskar hon så det gick bättre och hon kunde släppa rädslan. Jag får nog träna en stund varje dag. Det var bra också att Sunny var med som inte bryr sig. Saphira slipper dem ändå i år när vi ska vara i Frankrike men det är ändå bra att hon vänjer sig.

Av laurence - 10 december 2008 21:35

Maxima sov över oss hos. På morgonen var hon betydlig tuffare. Saphira och Maxima hade så kul och lekte jätte fint. Jag blir så imponerad över Saphiras förmåga att anpassa leken efter hur lekkamraten är. Maxima är inte den som vill springa runt så det blev lugn lek på soffan sen hade inte Saphira något emot att dela mat och vattenskål med den nya kompisen.  Det är svårt att fatta att om ett år kommer Maxima att väga runt 45 kilo. Jag kan se framför mig hur Sunny(chihuahuan), Saphira och Maxima går omkring tillsammans.

Av laurence - 9 december 2008 23:03

Idag fick vi besök av en 4 månaders tik, en Dog de Bordeaux. Det är Nathalies pojkvän som har köpr henne. Så söt hon är men med ett helt annat tempo än Saphira. Först blev Saphira helt vild och far omkring och ville leka men hur hon än försökte fick hon inte igång den lilla flicka. Maxima heter hon och hon är så tyst och rör sig så lugn så till slut blev saphira lugn också. De låg mest och gosade. Saphira blev helt facinerad.

Av laurence - 8 december 2008 21:01

Idag fick jag en stor överraskning. När jag kom hem från mitt jobb stod min dotter Nathalie framför huset. Hon hade inte orkat med familjen i Paris till slut och bara tagit sitt pick och pack och stuckit. Vi som trodde vi skulle träffas hos mina föräldrar om 2 veckor det var konstigt att se henne där. Saphira stod i fönsterkarmen och tittade på oss där ute. Hon har börjat trivas på fönsterkarmar. Sen när Nathalie och jag snackade gick Saphira ut på gården och grävde ett jätte hål. Det var också en överraskning för hon har inte gjort det innan.  

Av laurence - 7 december 2008 14:54

Idag var vi på Lagotto träffen på Ribban. Det var länge sedan vi var där och Saphira blev jätte glad. Hon lekte mycket med två nya valpar. Vi gick i två timmar, det blev nästan för mycket för Saphira, hon var så trött till slut att hon gick bredvid mig och nafsade mig i byxbenen och ville gärna bli buren förstod jag. Jag bar henne ett par minuter sen var det full fart igen. Vi träffade en 2 årig vit Lagotto som kom från Danmark och var väldigt trevlig och som kände Pia. Idag var det 12 stycken Lagotto som var med och ibland var det inte lätt att hålla koll på sin egen hund speciellt nu när Saphira har blivit lika stor som dem vuxna. När vi kom  hem var det in i dushen  för hon luktade som ett helt hav. 

Av laurence - 6 december 2008 17:38

 med promenad längs stranden. Saphira träffade en labrador tik som var 3 år men lika lekfull som en valp. Så kul de hade och som de badade. Man fattar inte att de inte tycker det är kallt. Synd att jag hade glömt kameran. När jag fixade kalendern igår tittade jag genom valpbilderna och hittade en som kom aldrig med på bloggen. I morse var hon som en liten valp igen, kurade ihop sig i mitt knä och sög på min tumme. Dessa Lagotto, de är mer som små barn än som hundar.

Ovido - Quiz & Flashcards