saphira

Alla inlägg under december 2008

Av laurence - 5 december 2008 14:44

 Ska hon lära sig leta efter tryfflar?  Är det lönt när det inte finns några tryfflar i Skåne? Vi är ofta i södra Frankrike och Italien men jag läste att konkurrenterna där förgiftar eller kidnappar varandras hundar om de är duktiga på att hitta tryfflar så det är kanske lite dum att ta risken. Ska hon leta efter Kantareller? Problemet är att jag inte vet själv var de finns och hur man hittar. Så länge inte Saphira kan sätta sig i bilen och berätta för mig var jag ska köra verkar det svårt. Ska hon spåra i skogen? Hon verkar vara duktig på det. Hon kan bli skattletare? Jag Läste om det i en hundtidning och det verkar jätte kul men då måste jag skaffa mig en GPS och kompas. Jag brukar ofta gå vilse och har svårt att hitta tillbaka till bilen. Men det kanske går att lära en hund att hitta bilen. Hon kan bli tjänstehund. Det borde Lagotto vara duktiga på. Hon verkar också duktig på agility. Nu känns det som när barnen var små. Som föräldrar tycker man att de är så fantastiska att de kan bli precis vad som helst och säkert något jätte stort. Sen är det frågan om hur mycket man själv klarar av. Efter nyår ska vi fortsätta med lydnad tillsammans med två andra Lagotto och en Cocker spaniel. Det blir lättare när vi är några stycken annars är det lätt att man ligger hemma och drömmer om allt vad ens hund kan bli men gör ingenting. Sån kan jag vara i alla fall. Trevlig helg.

Av laurence - 4 december 2008 22:22

Idag har varit en lång dag, först en timme i skogen kl.8 med Saphira och hämta bilen som var kvar vid golfbanan där vi åt julbord igår, sen iväg till Malmö för att klippa mig och direkt till jobbet, Sen en halv lång promenad men gullungen för jag tyckte synd om henne som hade varit ensam lite längre än vanligt. Och så hela kvällen har jag kämpat med beställning av böcker på Internet, praktiska julklappar som kan skickas direkt till France. Anders fattar inte hur vi ska få plats med allt i bilen med allt jag ska ha till Saphira plus en massa svensk specialitet till släktingar. Och så blev jag lurade till att beställa en kalender med 13 bilder av Saphira gratis, som inte var gratis till slut ,men har man suttit och laddat ner bilder i en timme, ja vad gör man? Uch nu går mina ögon i kors. God natt, Och batteri på kameran tog slut så det blir inga bilder. Recepetet på Tiramisu finns i kommentarer.

Av laurence - 3 december 2008 22:19

Vad glad jag blir av snön. Ikväll var vi och åt julbord på Örestad. Det var väldigt gott och jag är proppmätt. Innan vi gick dit lekte jag i snön med Saphira i en timme så hon skulle bli riktigt trött och sova medan vi var borta. Sen var det så ärligt att gå en promenad i natten när snön lyste upp. Hoppas det håller nu ett tag.

Av laurence - 2 december 2008 22:29

Den där adventsljusstake köpte jag för många år sedan på myrorna i en period av mitt liv då jag var riktig fattig. Min man säger att det är den fulaste han har någonsin sätt men jag tar fram den ändå varje år. Jag tycker att den är söt och så har vi kul med den för Anders påstår att figurerna byter plats med varandra.

Av laurence - 1 december 2008 22:12

Grytan var utsökt. Hemligheten är att den fick puttra i flera timmar. Vi drack blåbärsglögg som välkomstdrink och Luciano hade tagit med sig en tiramisu som var fantastiskt gott. Saphira var nöjd med sin vistelse i Malmö. Anouk hade tagit henne på en promenad i kungsparken och på hundstranden. Alla fyrbenta och tvåbenta som de träffade ville hälsa på Saphira och Saphira vill hälsa på allt som rörde sig så det blev många stopp. Det blev lite klagomål att hon drar mycket i kopplet så det håller vi på träna. Det gjorde oss gott att vara ifrån varandra lite och få perspektiv på tillvaron. Och det gjorde mig gott att få kloka kommentarer från trevliga bloggare som vet vad de pratar om. Dessa råd kan man ta till sig för det känns att de kommer från hjärtat. Tack alla snälla er som bryr er. Ikväll var jag på en föreläsning om psoriasis artrit, den sjukdom som Anders har fått. Der var intressant men tuff. Det svåraste är att få en diagnos sen finns det bra mediciner. God natt. Dessa citroner växer i vårt uterum.

Ovido - Quiz & Flashcards