saphira

Direktlänk till inlägg 12 januari 2009

lek i snö. jeux dans la neige

Av laurence - 12 januari 2009 21:31

Sätter dem sista bilderna från resan. En dag var vi och hälsade på min bror med familj. Vi gick en promenad upp till en fort som används idag för att lagra Comté osten som används till ost fondue. Den levereras runt om i världen. Det är samma sort som gruyere fast gruyere kommer från Schweiz och Comté från Frankrike. Fortet var tyvärr stängt för besök den dagen. Saphira och barnen lekte i snön runt fortet.  Franche comté tillhörde inte frankrike på 1800 talet. Franska kungen brukade anställa svenska soldater för att kriga mot Franche comté så det finns namn på platser och människor som påminner om svenska i den delen av Frankrike.Je mets les derniers photos du voyage. Un jour nous sommes allés chez mon frere. Nous avons fait une promenade jusqu’á un fort qui sert aujourd’hui á garder le comté qui sert á faire la fondue. Il est livré partout dans le monde. C’est la meme sorte que le gruyere mais le gruyere est suisse et le comté est de Franche comté. Le fort etait fermé aux visites ce jour la. Saphira et les enfants ont joué dans la neige autour du fort. La Franche comté n’etait pas francaise dans les années 1800. Le roi de France embauchait des soldats francais pour faire la guerre a la Franche comté c’est pourquoi il y a des noms de place et de gens qui rapelle le suedois dans cette partie de la France.

 
ANNONS
 
alla Strövelstorpslagottona

alla Strövelstorpslagottona

13 januari 2009 23:03

Vilka härliga vinterbilder. Så kul med lite historia från platsen
pussar

http://lagottoflickorna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av laurence - 9 september 2010 11:41

Kära läsare! Det var verkligen länge sen jag skrev på min blogg men vi lever i allra högsta grad. Det har hänt väldigt mycket denna sommar. Medan jag var i Frankrike fick jag reda på att jag hade blivit antagen till forskarskola på Malmö högskolan. 5...

Av laurence - 8 juni 2010 22:52

Ikväll var det sista gången på ridning för denna termin. Hästarna ska åka på sommarbete snart. Jag kommer att sakna Lawina, vi har kommit så nära varandra och hon har definitiv blivit min favorit häst. I morgon är det avslutning för agility, tråkigt ...

Av laurence - 7 juni 2010 18:14

Nu är vi tillbaka efter en omtumlande vecka. Vi kom fram till Frankrike på söndags morgon och sen var det massor att göra. Jag har förstått att det är stor skillnad mellan våra kulturer när det gäller dödsfall. Från lördags morgon till tisdag kl.11 f...

Av laurence - 30 maj 2010 16:06

Här kommer lite bilder från uppvisningen. det gick bra och Saphira var duktig som vanligt. Hon låter sig inte distraheras av publiken.   Vi kommer att vara borta ett tag för min mamma har dött och jag ska åka till Frankrike. Saphira följer med.  ...

Av laurence - 24 maj 2010 21:46

I kväll var vi på agility träningen och lärde oss att styra hunden på distans. Tänk om man kunde stå i mitten och skicka hunden runt utan att behöva springa själv. Då hade man kunna hålla på med agility långt upp i ålder. Man hade kunna stå där med s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se