saphira

Direktlänk till inlägg 20 januari 2009

fågel jakt, chasse a l'oiseau

Av laurence - 20 januari 2009 21:59

Lagottohundarna (lago=sjö) användes för jakt på sjöfågel för i tiden innan de omskolades till tryffel hundar. Det märks på Saphira. När hon ser en fågel på marken står hon blick still och lyfter en tass som jakt hundar. Hon kan stå still och stirra på en fågel hur länge som helst, sen smyger hon några steg som en katt, lyfter en tass och står still igen. Hon verkar helt hypnotiserad. Om fågeln flyger iväg tappar hon intresse annars måste jag bryta förtrollningen när jag inte orkar vänta längre.


Les chiens Lagotto(lago=lac) servaient á la chasse aux oiseaux de marecages il y á tres longtemps avant d’etre converti á la recherche des truffes. Ca se remarque sur Saphira. Quand elle voit un oiseau au sol elle s’immobilise et leve une patte comme un chien de chasse. Elle peut rester immobile et observer un oiseau tres longtemps, ensuite elle avance de quelques pas comme un chat, leve une patte et s’immobilise de nouveau. Elle a l'air completement hipnotisé. Si l’oiseau s’envole elle s’en desinteresse sinon je dois couper le contact quand je n’ai plus la patience d’attendre.

 
ANNONS
 
alla Strövelstorpslagottona

alla Strövelstorpslagottona

20 januari 2009 22:11

Givetvis måste man hålla koll på fåglarna, förstår inte din matte det?
pussar

http://lagottoflickorna

 
Lotta

Lotta

20 januari 2009 23:33

Hejsan! Tack för titten på vår hemsida! Vad fin hon är, Saphira! Det verkar som om hon och min Stella är lite lika när man läser här!

http://www.lagotto-stella.dinstudio.se

 
Ingen bild

Tessan och pälsbollarna

21 januari 2009 00:20

Fåglar är spännande! Sådär står mina med om det är ngt dom spanar in...
Må gott!

 
Monkan

Monkan

21 januari 2009 19:53

Litzi ställer också fåglar inte Molle han jagar iväg dem. Det är fantastikst roligt se hur instinkten finns där.

http://lagottokrullet.blogg.se

 
cesare

cesare

21 januari 2009 22:53

Jag gillar också att kolla på fåglarna
Cesare

http://www.lagottocesare,bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av laurence - 9 september 2010 11:41

Kära läsare! Det var verkligen länge sen jag skrev på min blogg men vi lever i allra högsta grad. Det har hänt väldigt mycket denna sommar. Medan jag var i Frankrike fick jag reda på att jag hade blivit antagen till forskarskola på Malmö högskolan. 5...

Av laurence - 8 juni 2010 22:52

Ikväll var det sista gången på ridning för denna termin. Hästarna ska åka på sommarbete snart. Jag kommer att sakna Lawina, vi har kommit så nära varandra och hon har definitiv blivit min favorit häst. I morgon är det avslutning för agility, tråkigt ...

Av laurence - 7 juni 2010 18:14

Nu är vi tillbaka efter en omtumlande vecka. Vi kom fram till Frankrike på söndags morgon och sen var det massor att göra. Jag har förstått att det är stor skillnad mellan våra kulturer när det gäller dödsfall. Från lördags morgon till tisdag kl.11 f...

Av laurence - 30 maj 2010 16:06

Här kommer lite bilder från uppvisningen. det gick bra och Saphira var duktig som vanligt. Hon låter sig inte distraheras av publiken.   Vi kommer att vara borta ett tag för min mamma har dött och jag ska åka till Frankrike. Saphira följer med.  ...

Av laurence - 24 maj 2010 21:46

I kväll var vi på agility träningen och lärde oss att styra hunden på distans. Tänk om man kunde stå i mitten och skicka hunden runt utan att behöva springa själv. Då hade man kunna hålla på med agility långt upp i ålder. Man hade kunna stå där med s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se