saphira

Alla inlägg under maj 2009

Av laurence - 20 maj 2009 23:55

Vilken bra vecka, enbart tre dagars jobb. Ikväll var det agility, hård träning, till och med Saphira blev trött. Vi väntade med en god middag och vin till efter träningen så det blev sent och i morgon måste vi upp tidigt för vårans grannars dottersdotters ska tävla i agility med deras hund Lukas, en bordercollie, på ribban. Vi kan inte missa det. Mer orkar jag inte skriva så trevlig helg och god natt.

Av laurence - 19 maj 2009 22:02

Saphira verkar ha lugnat ner sig och blivit normal igen. Jag tog bort hennes leksak men sen har jag undrat om det kunde bero på annat än skendräktighet. Sunny bodde hos oss en vecka och sen åkte han hem till sig. Nu är han tillbaka. Kanske var det så att hon saknade honom. Och våra grannar har fått en baby. När babyn skrek på gården sprang Saphira längst staketen och gnydde. Kan hon bli påverkad av babyskrik?

Av laurence - 18 maj 2009 20:00

Idag hände det en del. På eftermiddag tog Saphira och jag en promenad. När vi kom fram till gamla ridhuset hörde vi skrik. Jag trodde att det var en fågel. Saphira blev helt tagen och sprang fram och tillbaka, inte konstig med tanke på att hon är skendräktig. När jag hade precis kopplat henne sprang det skrikande djuret hur buskarna. Det var ett rådjur som började råma istället. Kanske var det en unge som hade blivit av med sin mor?  Sen gick vi till agility bana och tränade lite. Saphira var först hel förvirrad och kunde plötsligt igenting. Jag envisades ändå för att hon skulle komma på andra tankar och avsluta på ett positivt sätt. Det har jag fått lära mig med hästar i alla fall att man alltid ska slutta med något de klarar av så att de har ett positivt minne av träningen inför nästa gång. Det borde gälla för hundar också.


Sen ikväll hade vår äldsta dotter bjudit oss på fotvård hos doctor fisk. Så kul det var. Man stoppar sina fötter i ett akvarium full med små fiskar från Turkiet som äter upp den döda huden. Fötterna blir lena som babys fötter.

Av laurence - 17 maj 2009 21:06

Saphira piper fortfarande och tar hand om sitt gossedjur. Det ser ut som Günter von Snügg men det är inte han. Saphiras bebis har samma färg som hon så den syns knappt på bilden. Det verkar trots allt som om hon är skendräktig fast datumet verkar inte stämma. Men o andra sida har har faktiskt ingen koll på sånt. Hoppas ni har haft en trevlig helg med utställning, och tävling och utflykter och allt ni har varit med om. För oss har det bara varit en cyckel utflykt till Alnarps parken och teater besök för Matte och mellan matte. Har en bra kväll.

Av laurence - 16 maj 2009 19:02

Tiden har gått och jag har inte orkat skriva på bloggen. Saphira driver med mig som en slav. När vi tränar Agility vill hon bara jobba hela tiden. I onsdags tyckte instruktören att hon kanske behövde vila en stund efter hård träning. Jag var själv helt slut men Saphira tyckte inte att vi hade tid med någon paus. Hon sprang fram till hindren och tittade på mig skällande. – kom igen matte, sätt igång.  Jag har knappt återhämtat mig. Igår var det hoppträning med häst för mig, 85 cm, så högt brukar jag inte hoppa så jag var ganska nöjd. Fick lära mig också att när man ska lära en häst hoppa en serie hinder börjar man med den sista och bygger på bakifrån. Jag tänkte att det borde funka för hundar också så jag tränade Saphira på det viset idag. Fast det gick inte vidare. Hon var inte riktig sig själv idag. Hon har gnällt och pipit och samlat sina gossdjur omkring sig. Jag vet inte vad det betyder. Tänkte att det kanske skulle bli en jordbävning eller nåt.

På bilder går hon runt i trädgården och ligger på sina favoritplatser.

Av laurence - 12 maj 2009 22:54

Det finns ett ställe där jag brukar promenera med Saphira som är helt underbar mellan havet och en stor damm. Det finns hägrar på kanten av dammen och vild vegetation med några stigar som slingrar sig på dynerna. Vi brukar rida där ibland. Men nu är det slut med det. I eftermiddags var jag där med Saphira och Sunni och då mötte vi en annan sorts varelser där som trycker i buskarna så fort solen visar sig. De parkerar sina cyklar på toppen av dynerna så vi vet att de finns där. Sen är de väldigt glada för att visa delar av sin kropp som jag har inget intresse av att se. Så nu är det bara att vänta på hösten för att kunna återuppta våra promenader i den delen av stranden. Undrar vad hägrarna tycker om den invasionen av snuskhumrar.  


Av laurence - 11 maj 2009 21:11

idag är det vilodag för Saphira. Helgerna blir ofta ganska intensiva med träning, långa promenader, cyckelturer,mm så hon är ofta trött på måndagar och blir nöjd med kortare kisspromenad och sen ligga i trädgården och gnaga på ett ben. Det är skönt för mig också för jag vill också bara ta det lugn efter jobbet på måndagar.

Av laurence - 10 maj 2009 18:00

Här får ni receptet på den italienska smörgåstårta, Den är väldigt god speciellt om man kryddar lite extra efter smak. Dagen har varit fyllspäckad med agility, hundklippning, lagottoträff, kallas, mm. Det var länge sen vi var på Lagotto träff. Saphira var lite försiktig och ville inte gärna bada bland alla busiga hundar. Hon är så konflikträdd och så fort det är minsta antydan till bråk dra hon sig undan.  



Smörgåstårta på italienska



10 portioner



  • 150 g blåmögelost eller gorgonzola
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 250 g kvark
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl grovhackad basilika
  • 1 dl grovhackad ruccolasallad
  • 6 långa skivor vitt bröd

garnering

·        1 dl kvark

·        ruccolasallad

·        körsbärstomater

·        svarta oliver

·        parmaskinka


Krydda gärna med salt, svart peppar, italiensk krydda efter smak, det blir bara godare.


Mixa osten. Hacka tomater och oliver. Blanda kvark, crème fraiche, ost, tomater, oliver, vitlök, basilika och ruccolasallad. Varva bröd och fyllning och avsluta med fyllning. Täck med plast och låt stå i kylen till nästa dag. Blanda kvark med italienska kryddor och bred på kanten av tårtan. Lägg tårtan på en bädd av ruccolasallad och garnera med körsbärstomater, oliver och parmaskinka.



Ovido - Quiz & Flashcards