saphira

Alla inlägg under augusti 2009

Av laurence - 13 augusti 2009 10:51

Det känns som om hösten har kommit. Jag tycker att det blir en ändring varje år i samband med Malmö festivalen. Festivalen markerar slutet av sommaren på nåt vis. Även om det blir flera soliga dagar efteråt är luften annorlunda ändå. Igår träffade vi uppvisnings grupp i agility för en genomgång av de två banor vi ska ha. Alla hundar var jätte duktiga, man kunde inte tro att de har haft lov. Men jag var för trött för att orka skriva bloggen. Snart börjar träningen igen. Vi ska vara med i fortsättnings grupp.


Igår provade jag på att göra ett konstverk i trädgården, nånting jag hade sett i en tidning. Man gräver en form i gräsmattan, fyller den med murbruk och trycker i kakel som man har slagit sönder. Det blev inte lika fin som jag trodde det skulle bli men Saphira tyckte om den. Hon är min största beundrare och kanske den ända. Hon är inte så kritiskt av sig.  

Av laurence - 11 augusti 2009 19:47

Idag var det bad och klippning som gällde för Saphira. Vi stänger in oss i vår lilla duschkabin och jag schamponerar för glatta livet. Saphira brukar gå runt och runt och till slut blir jag helt snurrig. På senaste tiden har några lagotto ägare blivit imponerad av Saphiras päls. Jag tycker själv att den är så tjock och på visa ställen som på nacken helt ogenomträngligt. Jag fick tipset att dra genom med tovskär i samband med att jag badar henne. En annan sa att balsamspray var också bra. Så när hon hade skakat av sig det mesta sprayade jag henne med balsam och försökte få bort så mycket gammal ull som möjlig. Det blev inte mycket. Sen fick hon kliva på klippbordet för frisering. Jag klippte en hel del. Vi har en alldeles egen teknik hon och jag. Där också gå vi runt och runt. Saphira vill inte stå för det mesta, hon sätter sig och flyttar sig hela tiden. Jag klipper lite här och lite där tills jag blir klar sen har jag en sax och två olika tovskär i fickan hela dagen och fixar till. Då jag är en person som tycker om att tänka och analysera började jag fundera på en sak. Varelser som inte kan bestämma över sitt liv, som är helt beroende av andra som bebisar, små barn, sjuka, djur, mår bra av att ha fasta rutiner. På det viset vet de vad som kommer att hända och blir trygga. När man ryktar en häst gör man alltid likadant så hästen vet vad som händer. När jag klipper Saphira är det kanske bättre att jag tar t.ex rumpan först sen magen mm. tills jag är klar även om det tar flera dagar på det viset vet hon från gång till gång hur det kommer att gå till. Eller? Krånglar jag till det nu?


Jag hade sparat en massa päls från alla klippningen som jag tänkte skicka till någon som gör gan av det. Tänkte sticka mig en mössa och ett par vantar. Jag ringde idag för fråga lite närmare hur det gick till och fick svaret att håret måste vara minst 5 cm lång. Eftersom jag klipper Saphira ganska regelbundet blir det aldrig så långt. Vad kan man göra med en massa hundpäls? Är det någon som har ett bra tips.

Av laurence - 10 augusti 2009 20:29

 

Vi har promenerat i skogen, tränat agility en kort stund, Saphira tyckte det var för varmt. Hon gömde sig under hindren. Resten av dagen har hon latat sig i trädgården och skällt på grannarna. Vi har en granne som jobbar mycket i sin trädgård. Saphira blir jätte glad när hon träffar honom på gatan men hon skäller på honom så fort han jobbar för nära vår tomt. Han snackar mycket med henne med hon fortsätter skälla tills jag kommer och kollar vad som händer. Hon är en duktig vakthund.

Av laurence - 9 augusti 2009 20:01

I fredags hade vi besök av min mans syster med systerdotter med familj. De hade precis avlivat sin älskade hund Amos. (Se inlägget på denna blogg den 31 oktober 2008). Han blev 12 år gammal. Buster deras lilla pojke fyller två år i oktober. Han är väldigt trevlig och är van att umgås med hundar. Jag höll koll på Saphira för hon är inte van att umgås med barn. Men de kom otroligt bra överens, delade på ett äpple, lekte med Saphiras leksaker och jagade varandra i trädgården.


På lördag tog vi våra cyklar på bilen och åkte till Köpenhamn. Vi lämnade bilen på parkeringen vi badplatsen som finns en liten bit ifrån flygplatsen. Vi cyklade genom koloni område och Christiania. Sen cyklade vi till en före detta militär område som har blivit bostäder. Vi kom till centrum och åt smörrebröd i en liten gammal restaurang. Det finns så otroligt mycket intressant att se i Köpenhamn om man lämnar Ströget. Innan vi hämtade bilen tog vi en dopp i havet. Saphira fick inte följa med. Hon fick gå en promenad i skogen innan vi åkte och sen stannade hon med lillmatte. På kvällen fick hon följa med till Dalby och bada i kalkbrottet. När våra barn var små fanns det knappt något folk där. Det var fridfullt och framförallt rent. Nu är det hundratals människor som grillar runt kalkbrottet och många lämnar sitt skräp där. Väldigt sorgligt. Jag har läst i tidningen att han som ansvarar för städning är väldigt trött på det. Han borde sluta plocka undan tills folk fattar att det inte funkar om vi inte hjälps åt. Eller ska man införa böter men då krävs det patrullerande poliser och de har väl annat att göra. Utbildning är väl det som brukar fungera bäst men det tar tid.


Idag klippte jag Saphira och funderade om jag skulle anmäla henne till Sofiero utställning. Fast jag tror jag är för sent ute. Vi får se. Sen åkte jag med döttrarna till stranden i Skanör medan Saphira jobbade i trädgården med husse. I morgon börjar min sista vecka semester, usch, och jag har inte hunnit med hälften av vad jag ville. Det är nog en vanlig problem, kvittar hur långt semestern är.  God natt gott folk, hoppas ni har haft en trevlig helg.

Av laurence - 6 augusti 2009 11:46

Idag har vi varit på djursjukhuset i Malmö. Saphira skulle höftledsröntgas. Hon har blivit jätte rädd för veterinärer så det var inte lätt att locka henne till vågen, 14,6 kg, och till undersöknings rummet. Där berättade de att hon var i den ålder hundar är rädda för allting fast jag tror mest det beror på den spruta hon får i Frankrike mot echinicoccos som svider. Hon skriker alltid jätte mycket. Men sen somnade hon så gott. Jag passade på klippa tuvorna under magen som jag annars har svårt att komma åt. Veterinären rensade öronen på henne. Jag måste nog dra hårdare när jag ta bort håret i hörselgången. Jag har varit för försiktig och det hade bildats hårda tuvor. Sen kollade hon klorna men för dem blev jag godkänd. Nu är det bara vänta på resultatet från SKK men det såg bra ut.

Av laurence - 5 augusti 2009 20:38

Idag när jag lyfte ögonen från min bok upptäckte jag att det fanns en del trädgårdsarbete som väntade. Vad är bättre än en Lagotto på trädgårdsarbete? Trodde jag. Vi började samla alla fallfrukt i en hög, eller jag gjorde det medan Saphira vallade äpplena. Sedan började vi gräva runt rosorna för att lägga stenplattor. Det gick hur bra som helst, mycket roligare än att städa. Då kom vi på att vi kunde öppna eget Saphira och jag, finns ingen anledning att hon inte ska bidra till sin försörjning. ”Trädgårdsarbete erbjuds mot städning” Fast jag måste erkänna att vi hade lite samarbetssvårigheter när det gällde hur djupt vi skulle gräva och var. Vi började bråka och Saphira blev sur. Hon nöjde sig med att inspektera resultatet. Hon fnös åt mitt arbete och sa att hon skulle vakta äpplena istället. Hon tyckte att hon såg några som rymde. Efter ett tag smög hon iväg och la sig på bänken. Ungdomar! De orkar inte mycket. Vi hade hört att cirkusen hade kommit till stan så när vi var klara gick vi en sväng för att titta på djuren. Saphira blev helt fascinerad, hon ville inte gå därifrån. Och så säger hon: du, det där med trädgårdsarbete, det är nog ingenting för mig. Jag tror jag vill bli cirkusartist istället. Åååå nej, tänkte jag, inte en till. Mina två döttrar håller på så för jämnan.  Ena månaden vill den ena bli sjukgymnast och den andra modedesigner, månaden efter blir det marinbiolog och psykolog sen blir det ingenting av det utan de ska resa istället. Vad ska man ta sig till med dessa tre?

Av laurence - 4 augusti 2009 22:05

Saphira har den bestämda åsikten att när hon är i trädgården, dvs. hela dagen ska hennes matte också vara där. Husse å andra sidan tycker att när hans fru är ledig hela dagen ska hon vara inne i huset och städa. Jag ska säga att jag försöker men Saphira ropar på mig och ger sig inte så jag är tvungen att ta en bok och gå sätta mig i trädgården så hon blir nöjd. Man kan tyvärr inte behaga alla här i livet. Mellan två kapitel tog vi en promenad. Saphira lyckades smitta in i hästhagen och rolla sig i hästskit. Jag hann inte duscha henne innan jag skulle iväg och träffa två kompisar. Jag har inte ridit på hela sommarn och saknar hästarna så det är bara helt OK med lite häst doft inatt.


Av laurence - 3 augusti 2009 22:47

Vad kan man göra en sån dag när regnet öser ner?

Ovido - Quiz & Flashcards