saphira

Direktlänk till inlägg 14 januari 2010

som en raket, comme une fusée

Av laurence - 14 januari 2010 14:58

I tisdags var det ridning igen. Min Oboy som jag hade ridit hela förra terminen hade blivit tilldelad en annan ryttare. En ny häst skulle jag få vid namn Kandida, en häst som hade tävlat i hoppning på ganska hög nivå. Mycket snäll när man ryktar henne till skillnad från Oboy men när jag väl satt på henne var det något annat. Hon är väldigt taggad och snabb. Jag lyckades aldrig sitta djup i sadeln och studsade en hel del. Jag kunde inte bromsa henne. Sen när det var dags att galoppera far hon iväg som en raket. Jag blev så rädd, satt där och pep, nej, nej, hjälp. Jag hann se en hel film med hemsk slut innan jag fick stopp på henne. Min ridlärare sa att så där brukar hon aldrig göra. Hon måste ha blivit skrämd av något och det hjälpte inte att jag blev också rädd. Det är inte klok att dessa stora djur är så lätt skrämda. Jag tyckte att det var bättre om de duktiga ryttare fick rida henne istället men min lärare sa att det var därför jag fick henne. Det var kul att höra men jag känner mig inte alls duktig, bara lätt skrämd och feg. O  andra sida jag tycker alltid att jag inte duger.


Igår flyttade Sunny hem till oss. Han ska bo här två månader medan hans matte, min äldsta dotter, åker runt i Karibien. Saphira är svartsjuk och vill ha mer uppmärksamhet än vanligt.


Mardi l’equitation recommencait. Mon Oboy que j’ai monté tout le premier semestre a été donné á une autre cavaliere. Un nouveau cheval du nom de Kandida m’a été donné, un cheval qui a fait des concours de saut á assez haut niveau. Elle est tres gentille á étrier, á la difference de Oboy mais quand j’etais en selle c’etait une autre histoire.  Elle est tres  a cran et rapide. Je n’ai pas reussi á m’assoir profondement dans la selle et je faisais pas mal de tappe cul. Je ne pouvais pas la freiner. Ensuite au moment de galloper elle est partie comme une fusée. J’ai eu si peur et je couinais, non, non, au secours. J’ai eu le temps de me jouer tout un film avec une fin desastreuse avant de pouvoir l’arreter. Mon instructrice a dit qu’elle ne fait jamais cela d’habitude. Elle a du avoir peur de quelque chose. Et ca n’a pas arangé les choses que j’ai peur aussi. C’est fou que ces gros animaux soit si facilement efrayés. Je pensais qu’il vaudrait mieux donner ce cheval a quelqu’un de tres douer á la place mais mon instructrice m’a repondu que c’etait pour cela qu’elle me l’avait donné. Ca fait plaisir a entendre mais je ne me sents pas tres douée, seulement facilement appeurée et trouillarde. D’un autre coté je crois toujours que je ne suis jamais assez bonne.  


Hier Sunny est venu habiter chez nous pour deux mois pendant que sa maitresse, ma fille ainée, voyage á travers les caraibes. Saphira est jalouse et demande beaucoup plus d’attention que d’habitude.


  
ANNONS
 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

15 januari 2010 00:21

Såna där stora djur är farliga!!!! Det tycker mamsen. Hon har haft närkontakt med dom för "tusen" år sedan. Var rädd om dej.
pussar

http://lagottoflickorna.se

 
Torsten

Torsten

15 januari 2010 07:31

Hästar är väldans lättskrämda och man kan ju undra vad dom har att vara rädda för...?! Tro att du är duktig, för det är du och det är klart att du fixar Kandida också!!!
Så ni har fått en inneboende för ett tag, KUL säger jag, och det tycker nog Saphira också på en stund!
Ha en bra dag!

http://prinstorsten.blogg.se

 
Ingen bild

Bella & Smilla med matte

17 januari 2010 07:39

Vi gillar hästar på sommaren går flera stycken här hemma i hagarna runt om och ibland när matte inte har riktigt koll på oss så har vi smitit in och försökt leka (äta skit) med dem men upptäkcte att de kan springa i en ruskig fart. Vi tror nog att du klarar utmaning med en tuffare häst och Sahira du ska se att det är väldigt kul med en kompis hemma.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av laurence - 9 september 2010 11:41

Kära läsare! Det var verkligen länge sen jag skrev på min blogg men vi lever i allra högsta grad. Det har hänt väldigt mycket denna sommar. Medan jag var i Frankrike fick jag reda på att jag hade blivit antagen till forskarskola på Malmö högskolan. 5...

Av laurence - 8 juni 2010 22:52

Ikväll var det sista gången på ridning för denna termin. Hästarna ska åka på sommarbete snart. Jag kommer att sakna Lawina, vi har kommit så nära varandra och hon har definitiv blivit min favorit häst. I morgon är det avslutning för agility, tråkigt ...

Av laurence - 7 juni 2010 18:14

Nu är vi tillbaka efter en omtumlande vecka. Vi kom fram till Frankrike på söndags morgon och sen var det massor att göra. Jag har förstått att det är stor skillnad mellan våra kulturer när det gäller dödsfall. Från lördags morgon till tisdag kl.11 f...

Av laurence - 30 maj 2010 16:06

Här kommer lite bilder från uppvisningen. det gick bra och Saphira var duktig som vanligt. Hon låter sig inte distraheras av publiken.   Vi kommer att vara borta ett tag för min mamma har dött och jag ska åka till Frankrike. Saphira följer med.  ...

Av laurence - 24 maj 2010 21:46

I kväll var vi på agility träningen och lärde oss att styra hunden på distans. Tänk om man kunde stå i mitten och skicka hunden runt utan att behöva springa själv. Då hade man kunna hålla på med agility långt upp i ålder. Man hade kunna stå där med s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se