saphira

Direktlänk till inlägg 20 januari 2010

som små barn, comme des petits enfants

Av laurence - 20 januari 2010 21:19

I morse åkte jag till Habo med hundarna för att ta en promenad i skogen. Det är lättare att ha dem lösa, Saphira kan ta sina tokrundor medan Sunny pinkar på allt som sticker ut. Fast helt idylliskt är det inte. Sunny är väldigt envis och ibland får han för sig att han ska fortsätta rakt fram fast jag vill svänga till höger, eller han vänder och går tillbaka. Jag kan ropa, och locka med godis eller bli arg, han nonchalerar mig total. Då är det bara att ta honom under armen och gå. Som tur är väger han bara 2,5 kg. Saphira har fått en dålig vana förutom att rusa på Sunny eller på mig dra hon i mina byxben vart tionde minut. När vi var på väg till bilen träffade vi en trevlig kvinna med en irländsk setter tik. Saphira fick äntligen leka av sig. Den kvinna hade bott i Bjärred innan och hon berättade att där brukade hundägare träffas och låta sina hundar umgås. Då berättade jag att jag hade bott i Malmö vid kungsparken och att vi också brukade låta hundarna leka. Hon berättade vidare att i Pildammsparken brukar hundägarna träffas varje dag, ibland är de uppemot 20 stycken. Vi beklagade oss att det är så tråkigt i Lomma. Väldigt många har sina hundar kopplade även där de får lov att gå lösa och drar åt sig dem när en annan hund närmar sig. Hur kan det vara sådan skillnad? har ni någon aning?


Ce matin je suis allé á Habo avec les chiens pour une promenade en foret. C’est plus facile de les avoir lachés, Saphira peut faire ces tours de folle pendant que Sunny pisse sur tout ce qui depasse. Bien que ce ne sois pas completement idylique. Sunny est tres tetu et quelque fois il se met en tete de continuer tout droit quand je veux tourner á droite ou il veut retourner sur ces pas. J’ai beau appeller, l’atirer avec des bonbons, me facher, il me neglige totalement. Il ne reste plus qu’a le prendre sous le bras. Quelle chance qu’il ne pese que 2,5 kg. Saphira a pris une mauvaise habitude mis á part foncer sur Sunny ou moi, elle tire sur mes canons de pantalon toutes les dix minutes. Quand nous retournions vers la voiture nous avons rencontré une dame agreable avec un setter irlandais femelle. Saphira a enfin pu jouer á son sous. Cette dame avait habité á Bjärred avant et elle raconta que lá les proprietaires de chiens se rencontraient et laissaient leurs chiens jouer. Je lui ai raconté que j’avais habité á Malmö pres de Kungsparken et que nous laissions aussi nos chiens jouer. Elle a continuer de raconter qu’á Pildammsparken les proprietaires de chiens se rencontraient tous les jours et qu’ils pouvaient etre jusqu’á 20. Nous nous sommes plaints que Lomma est si ennuyeux. Beaucoup de gens ont leurs chiens attachés meme lá ou ils ont le droit d’etre en libertée et les tirent á eux quand un autre chien aproche. Comment il peut y avoir de telles diferences ? Avez vous une idée?


  Saphira och Sunny äter i lugn och ro fast Saphira mycket snabbare än hon brukar och med mindre spottande runt omkring skålen. Saphira et Sunny mangent tranquillements bien que Saphira beaucoup plus rapidement que d'habitude et avec moins de recrachements autour de sa gamelle.


  Nu är lugnet slut. Saphira klagar med sin gäll röst: jag vill ha, jag vill ha! Le calme est fini. Saphira se plaint avec sa voix criarde: j'en veux, j'en veux.


  efter maten ville Sunny leka med sin nalle men Saphira var på honom hela tiden. Han gav upp och gick och la sig i sin grotta. Saphira skrek igen: jag vill ha, jag hade den först. Herregud, ska ni behöva hålla på som barnen på jobbet? Apres manger Sunny voulait jouer avec son nounours med saphira etait sur lui sans aret. Il a abandonné et est allé se coucher dans sa grotte. Saphira cria de nouveau: je le veux, je l'avais la premiere. Mon dieu, avez vous besoin de vous conduire comme les enfants au travail?

 
ANNONS
 
Stella och Doris matte Lotta

Stella och Doris matte Lotta

21 januari 2010 22:11

Nej, har inget svar på din fråga, men visst är det underligt.. Allt blir ju så mycket roligare när hundarna får busa loss ordentligt!

Ha en trevlig helg

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Tessan och pälsbollarna

Tessan och pälsbollarna

23 januari 2010 00:09

Tyvärr så är vissa människor livrädda för andra med hund och ibland tvärtom helt nonchalanta och släpper fram allt och alla utan att fråga ifall det är Ok. Hanhundar kan vara mycket svårare att släppaihop eftersom dom gärna vill mäta sig med varandra medans tikar är lite mer vänliga. Även om vissa tikar kan vara riktigt "på" och 2 tikar som slåss är oftast mycket värre en 2 hanar.
Må så gott!

http://minahundarochjag.blogg.se

 
Britt-Marie

Britt-Marie

23 januari 2010 11:07

Det är kul om det finns mötesplatser för dem som har hundar som går bra ihop med alla andra, men tyvärr är det väldigt många hundar som inte gör det. Totti tycker till exempel att alla unghundar ska tuktas. Det bästa är om de har några hundkompisar som de känner väl och som man kan träffa ibland.

http://www.tottskrutten.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av laurence - 9 september 2010 11:41

Kära läsare! Det var verkligen länge sen jag skrev på min blogg men vi lever i allra högsta grad. Det har hänt väldigt mycket denna sommar. Medan jag var i Frankrike fick jag reda på att jag hade blivit antagen till forskarskola på Malmö högskolan. 5...

Av laurence - 8 juni 2010 22:52

Ikväll var det sista gången på ridning för denna termin. Hästarna ska åka på sommarbete snart. Jag kommer att sakna Lawina, vi har kommit så nära varandra och hon har definitiv blivit min favorit häst. I morgon är det avslutning för agility, tråkigt ...

Av laurence - 7 juni 2010 18:14

Nu är vi tillbaka efter en omtumlande vecka. Vi kom fram till Frankrike på söndags morgon och sen var det massor att göra. Jag har förstått att det är stor skillnad mellan våra kulturer när det gäller dödsfall. Från lördags morgon till tisdag kl.11 f...

Av laurence - 30 maj 2010 16:06

Här kommer lite bilder från uppvisningen. det gick bra och Saphira var duktig som vanligt. Hon låter sig inte distraheras av publiken.   Vi kommer att vara borta ett tag för min mamma har dött och jag ska åka till Frankrike. Saphira följer med.  ...

Av laurence - 24 maj 2010 21:46

I kväll var vi på agility träningen och lärde oss att styra hunden på distans. Tänk om man kunde stå i mitten och skicka hunden runt utan att behöva springa själv. Då hade man kunna hålla på med agility långt upp i ålder. Man hade kunna stå där med s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se