saphira

Direktlänk till inlägg 11 mars 2010

vår frisyr, coupe de printemps

Av laurence - 11 mars 2010 21:13

Snart är det helg igen. I morgon kommer min äldsta dotter hem. Hon har varit borta två månader. Det ska bli riktig roligt att träffa henne igen och höra om hennes äventyr. Det ska bli skönt också att bli av med Sunny. Jag älskar den lilla krabaten, han är väldigt trevlig men jag tycker det tar för lång tid att rasta honom. Han är inte snabb av sig och det har varit så kallt. Jag har fått nog av kylan och jag längtar efter att börja träna ordentligt med Saphira. Orken har inte varit där på kvällarna. Jag trodde att jag hade blivit sjuk för jag har haft ont i kroppen en längre tid och har varit andfådd och trött. Jag har låsas som ingenting men till slut var jag tvungen att gå till doktor. Han hittade ingenting och tyckte tvärtom att jag var väldigt friskt. Efter en massa frågor kom han fram till att jag inte trivs med mitt jobb och spänner mig flera timmar om dagen. Kroppen säger ifrån. De femton senaste åren har jag känt att jag inte var på rätt plats i livet men jag har inte vågat göra något annat. Jag har övertalat mig själv att jag inte kunde få ett bättre jobb och att mina drömmar om att ha en gård och att skriva böcker var orealistiska. I stället har jag läst en massa böcker och gått på en massa aktiviteter för att bli bra i mitt huvud och tänka positiv för jag trodde det var där problemet var. Nu måste jag vara modig och verkligen få till en ändring. Men kommer jag att våga? Fast en gård blir det nog inte.


Några nyheter: i tisdags blev jag sparkad av en häst. Det gick så otroligt snabbt. När jag skulle vända honom i boxen lyckades han slita sig loss, knuffa mig bakom honom och sparka mig ut ur boxen. Det tog på låret som tur var men jag blev lite chockad. Sen när vi skulle rida började han halta så det blev ingen ridning.


För några dagar sedan träffade jag kompisens arbetskamrat som skulle köpa en Lagotto. Efter att ha läst alla våra kommentarer ändrade hon sig. Hon ska köpa en softis i stället. Hon var rädd om sin trädgård.


I dag fick Saphira ny vår frisyr. Jag tog bara huvudet. Kroppen får det bli i helgen när jag har skaffat mig maskinen. Hennes huvud ser pytte liten i förhållande till kroppen.


Bientot c’est de nouveau la fin de semaine. Demain ma fille ainée rentre a la maison. Elle etait partie deux mois. Ca va etre chouette de la revoir et d’ecouter ses aventures. Ca va aussi etre bien de ne plus avoir Sunny. J’aime beaucoup ce petit bou de chou, il est tres sympa mais je trouve que ca prends trop de temps de le sortir. Il n’est pas tres rapide et il a fait si froid. J’en ai marre de ce froid et il me tarde de reprendre l’entrainement avec Saphira. La force n’etait pas la le soir. Je croyais que j’etais malade car ca fait un certain temps que j’ai mal partout et que je suis essouflee et fatiguee. J’ ai fait semblent de rien mais pour finir j’ai du aller chez le medecin. Il n’a rien trouve, au contraire il a trouve que j’etais tres en forme. Apres beaucoup de questions il en a conclu que je ne me plais pas a mon travail et que je suis tendu plusieurs heures par jours. Pour finir le corps proteste. Ces quinze dernieres annees j’ai senti que je n’etais pas a la bonne place dans la vie mais je n’ai pas oser faire autre chose. Je me suis convaincue que je ne pouvais pas trouver un travail mieux que le mien et que mes reves d’avoir une ferme et d’ecrir des livres n’etaient pas realisables. A la place j’ai lu des tas de livres et fait des tas d’activitees pour essayer d’etre bien dans ma tete et penser positif en pensant que c’etait la qu’etait le probleme. Maintenant il faut que je sois courageuse et que j’opere un changement mais oserai je ? Ca ne sera pas une ferme de toute facon.

Quelques nouvelles : mardi j’ai recu un coup de sabot d’un cheval. C’est alle tres vite. Quand j’ai voulu le faire tourner dans son box il s’est libere, il m’a pousse derriere lui avec sa tete et il m’a expedier en dehors du box d’un coup de sabot. Heureusement ca a touche la cuisse mais j’etais un peu choquer. Ensuite quand je l’ai monte il boitait alors je n’ai pas pu faire de cheval.


Il y a quelques jours j’ai rencontre la collegue de ma copine qui devait acheter un Lagotto. Apres avoir lu nos commentaires elle a change d’avis. Elle va acheter un softis a la place. Elle avait peur pour son jardin.


Aujourd’hui Saphira a eu une nouvelle coupe de printemps. Je n’ai coupe que la tete. Le corps je le ferai ce weekend quand j’aurai achete la machine. Sa tete a l’air toute petite en rapport du corps.

   

 
 
Tessan och pälsbollarna

Tessan och pälsbollarna

11 mars 2010 22:35

Oj jösses...hoppas du verkligen kommer tillrätta med jobb så du får må bättre! Ja vantrivsel kan nog ställa till mer i våra kroppar än vi kanske kan tro. Jag längtar oxå tills all snö smälter så jag kan börja göra mera med hundarna, saknar skogen och att få lägga spår och göra andra aktiviteter jätte mycket! Men men nu börjar ju solen värma och livsandarna börjar få kraft igen:) hi hi Skrattar lite åt kompisen som ändrat sig och ska ha en Softies istället....ja det är ju inte helt lätta hundar det heller...men dom låter nog trädgården vara ifred åtminstone;) Saphira blev jätte söt i huvudet ser så liten och näpen ut, på första bilden lite lik en Beddlingtonterrier( vilka jag tycker är jätte söta i huvudet) Kramis från oss!

http://minahundarochjag.blogg.se

 
elliot Kung Af Upphärad

elliot Kung Af Upphärad

11 mars 2010 22:53

Tjena Saphira, jag tycker du är urläcker i din nya frisyr puss puss.

http://www.kulan.bloggplatsen.se

 
Torsten

Torsten

12 mars 2010 10:44

Klart att du vågar....Tänk att precis NU är rätt tid!!! Tror inte att du ångrar dej!!
Jaså, kompisen valde en softi istället....hihihi....lite kul faktiskt!
Saphira, du är jättefin! Jag är ju ny snaggad sen en dryg vecka tillbaka och matte tycker redan att det vuxit....dessutom är mina lockar jättefina!
Kram på er och trevlig helg!

http://prinstorsten.blogg.se

 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

13 mars 2010 02:01

Oj då, sparkad av hästen!!! Det är en av anledningarna att jag inte sysslar med ridning längre. Har hur mycket som helst att berätta av dessa äventyr, men det får bli en annan gång.
Vet du Laurence, gör nu verklighet av dina drömmar, vi lever bara en gång, tänk på det. Vi alla håller på dej och sötnosen Saphira
gosehelgspussar

http://lagottoflickorna.bloggplatsen.se

 
Britt-Marie med  Totti

Britt-Marie med Totti

13 mars 2010 02:41

ja, när man passerat 50 så börjar man ju tänka på vad man ska göra av resten av sitt liv. Tycker du ska göra allt du kan för att hitta något du trivs med. Att vantrivas på jobbet är förödande. Saphira ser förtjusande ut efter klíppningen. Man ser verkligen vilka fina krullor hon har i pälsen.

http://www.tottskrutten.bloggagratis.se

 
Stella & Doris med matte Lotta

Stella & Doris med matte Lotta

13 mars 2010 23:06

Vi håller med de övriga, försök att finna något du verkligen vill göra, man tillbringar alldeles för mycket tid med att jobba, då ska man ju trivas!

Sen håller vi även med om att Saphira är fantastiskt fin, sicka lockar!!

http://blondinstella.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av laurence - 9 september 2010 11:41

Kära läsare! Det var verkligen länge sen jag skrev på min blogg men vi lever i allra högsta grad. Det har hänt väldigt mycket denna sommar. Medan jag var i Frankrike fick jag reda på att jag hade blivit antagen till forskarskola på Malmö högskolan. 5...

Av laurence - 8 juni 2010 22:52

Ikväll var det sista gången på ridning för denna termin. Hästarna ska åka på sommarbete snart. Jag kommer att sakna Lawina, vi har kommit så nära varandra och hon har definitiv blivit min favorit häst. I morgon är det avslutning för agility, tråkigt ...

Av laurence - 7 juni 2010 18:14

Nu är vi tillbaka efter en omtumlande vecka. Vi kom fram till Frankrike på söndags morgon och sen var det massor att göra. Jag har förstått att det är stor skillnad mellan våra kulturer när det gäller dödsfall. Från lördags morgon till tisdag kl.11 f...

Av laurence - 30 maj 2010 16:06

Här kommer lite bilder från uppvisningen. det gick bra och Saphira var duktig som vanligt. Hon låter sig inte distraheras av publiken.   Vi kommer att vara borta ett tag för min mamma har dött och jag ska åka till Frankrike. Saphira följer med.  ...

Av laurence - 24 maj 2010 21:46

I kväll var vi på agility träningen och lärde oss att styra hunden på distans. Tänk om man kunde stå i mitten och skicka hunden runt utan att behöva springa själv. Då hade man kunna hålla på med agility långt upp i ålder. Man hade kunna stå där med s...

Skapa flashcards