saphira

Direktlänk till inlägg 7 april 2010

Anna Capri, Axel Munthe

Av laurence - 7 april 2010 21:46

På Capri finns det ett litet samhälle som heter Anna Capri där Axel Munthe byggde sin villa. Axel Munthe var en svensk läkare som arbetade i Paris för den fina societeten men som åkte till Neapel för att hjälpa de fattiga under koleraepidemin på 1880-talet. Han älskade Capri. Han har skrivit många intressanta böcker om sitt liv i Italien. Han älskade djur och hade många hundar, bland annat en irländsk varg hund ”puck” som följde honom överallt i Neapel när han tog hand om de sjuka. Om man är svensk konstnär eller målare kan man få stipendium för att bo och arbeta i Axel Munthes villa. De flesta turister tar bussen upp till Anna Capri men det finns en gammal väg som går från samhällen Capri till Anna Capri. Den är väldigt brant men det är en upplevelse att få komma fram till villan från samma väg som Axel Munthe gjorde.

 Bilderna är från vägen upp och villas gård.


A Capri il y a un petit village qui s’appelle Anna Capri la ou Axel Munthe a fait construire sa villa. Axel Munthe etait un docteur suedois qui soignait la bourgeoisie a Paris mais qui est alle a Naple pour aider les pauvres pendant l’epidemie de colera en 1880. Il aimait Capri. Il a ecrit beaucoup de livres interressants sur sa vie en Italie. Il adorait les animaux et a eu beaucoup de chiens, entre autre un chien irlandais « Puck » qui l’accompagnait partout a Naple quand il s’occupait des malades. Si l’on est artiste peintre ou ecrivain suedois on peut obtenir une bourse pour vivre et travailler dans la villa Axel Munthe. La plus part des touristes prennent l’autocar pour Anna Capri mais il y a un vieux chemin qui va du village de Capri a Anna Capri. C’est tres abrupt mais c’est une aventure d’arriver a la villa par le meme chemin que Axel Munthe prenait.  

les photos sont du chemin jusqu'a la villa et le jardin de la villa.

                                   

 
ANNONS
 
Torsten

Torsten

8 april 2010 08:28

Så fantastiskt vackert!!!

http://prinstorsten.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av laurence - 9 september 2010 11:41

Kära läsare! Det var verkligen länge sen jag skrev på min blogg men vi lever i allra högsta grad. Det har hänt väldigt mycket denna sommar. Medan jag var i Frankrike fick jag reda på att jag hade blivit antagen till forskarskola på Malmö högskolan. 5...

Av laurence - 8 juni 2010 22:52

Ikväll var det sista gången på ridning för denna termin. Hästarna ska åka på sommarbete snart. Jag kommer att sakna Lawina, vi har kommit så nära varandra och hon har definitiv blivit min favorit häst. I morgon är det avslutning för agility, tråkigt ...

Av laurence - 7 juni 2010 18:14

Nu är vi tillbaka efter en omtumlande vecka. Vi kom fram till Frankrike på söndags morgon och sen var det massor att göra. Jag har förstått att det är stor skillnad mellan våra kulturer när det gäller dödsfall. Från lördags morgon till tisdag kl.11 f...

Av laurence - 30 maj 2010 16:06

Här kommer lite bilder från uppvisningen. det gick bra och Saphira var duktig som vanligt. Hon låter sig inte distraheras av publiken.   Vi kommer att vara borta ett tag för min mamma har dött och jag ska åka till Frankrike. Saphira följer med.  ...

Av laurence - 24 maj 2010 21:46

I kväll var vi på agility träningen och lärde oss att styra hunden på distans. Tänk om man kunde stå i mitten och skicka hunden runt utan att behöva springa själv. Då hade man kunna hålla på med agility långt upp i ålder. Man hade kunna stå där med s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se