saphira

Direktlänk till inlägg 2 maj 2010

vi hörde göken, nous avons entendu le coucou

Av laurence - 2 maj 2010 20:45

Och så var denna helgen över. Söndag kvällar känns alltid jobbiga men nu har vi äntligen flyttat tillbaka till vår vanliga arbetsplats. 4 månader med 16 livliga barn i ett ända rum, inte konstig att helgerna har känts alldeles för korta.


Denna helgen har jag lagat en massa italiensk mat från Buffé tidningen. fredag kväll blev det pasta med pepparrot, äpple och melon. En utsökt kombination. Lördag blev det en mini buffé till lunch: stekt sparris med parmesan, potatis salad med kapris och oliver, mozzarella med  yoghurt, basilika och persilja. Jag skulle göra tomater med någon slaks ensjovis röra med när jag tog ut tomaterna från ugnen var det bara små svarta högar kvar. De hade skrivit fel temperatur i tidningen. Lördag kväll blev det majskyckling med timjan och apelsiner serverad med stekt potatis. Himla gott blev det allting när man använder färska kryddor. Mellan måltiderna var vi i trädgården och rensade rabatterna och planterade nya växter. Saphira tillbringar tiden att prova olika liggplats runt huset, vakta rabbatterna när jag går ifrån, hjälpa mig ibland eller gå en sväng och skälla lite ifall någon skulle närma sig. Vi hann cykla ner till Båstad också. Saphira fick åka vagn upp och ner och springa av sig längs stranden. Hon verkar tycka att det är super kul. Vi hörde göken sjunga idag. Jag sprang in och hämtade pengar att stoppa i fickan. I Frankrike säger man att om man har pengar i fickan när man hör göken blir man rik hela året. Et voila ce weekend est terminé. Les dimanches soir sont toujours penibles mais nous avons enfin demenagé dans nos locaux habituelles. 4 mois avec 16 enfants agités dans une seule piece, ce n’est pas etonnant que les weekend soient cours.


Ce weekend j’ai fait a manger italien d’apres les recettes du magasine Buffé. Vendredi soir c’etait des pattes avec du raifort, de la pomme et du melon. Un delicieux melange. Samedi c’etait un petit buffet pour le repas de midi: asperge grillées avec du parmesan, salade de pommes de terres avec des capres et des olives, de la mozarelle avec du yahourt, de la basilique et du persil. Je voulais faire des tomates au four avec un melange d’enchois mais quand j’ai sorti les tomates du four il n’y avait plus que des petits tas noir. Ils avaient ecrit la mauvaise temperature dans le magasine. Samedi soir c’etait poulet au thim et au orange servi avec des pommes de terres grillées. Tres bon quand on sert des epices fraiches. Entre les repas nous etions au jardin a enlever les mauvaises herbes et a planter de nouvelles plantes. Saphira passe son temps a essayer differentes places ou se coucher autour de la maison, ou a surveiller les jardins quand je pars ou a m'aider de temps en temps ou a faire un tour et a aboyer si jamais quelqu'un approchait.

Nous avons eu le temps d’aller en velo a Båstad. Saphira est dans la charette a la descente et a la montée et elle court le long de la plage. Elle a l’air de trouvé ca super marrant.

Aujourd'hui nous avons entendu le coucou. J'ai couru chercher de l'argent a mettre dans man poche. En France on dit que si on a de l'argent dans sa poche quand on entend le coucou on sera riche toute l'année. 

     bäst jag vaktar så ogräset inte kommer tillbaka, il vaut mieux que je surveille que la mauvaise herbe ne revienne pas.

   jag måste kolla att min matte gör rätt, il faut que je regarde que ma maitresse fasse comme il faut.   Hon har jobbat ordentlig, elle a bien travaillé.

   nu är vi trötta, maintenant nous sommes fatiguées

 
ANNONS
 
Torsten

Torsten

3 maj 2010 08:43

Så somrigt det ser ut hos er! Man blir lite avundsjuk faktiskt....här finns det snö kvar, men den är nog snart borta!
Hoppas att göken gör er rik hela året :D
Kram på er!

http://prinstorsten.blogg.se

 
Tessan och pälsbollarna

Tessan och pälsbollarna

3 maj 2010 23:04

kokkoo kokkooo ( ja det var göken som gal;)) Tack för att du tycker om mina bilder...vilken härlig trädgård ni verkar ha...avundsjuk:)
Kramis!

http://minahundarochjag.blogg.se

 
 Bella & Smilla

Bella & Smilla

4 maj 2010 14:46

Vilken trädgårshjälpare du är Saphira. Våran matte håller med maten blir fantastisk med färska kryddor. Matte har för övrigt stoppat pengar i fickan nu och väntar bara på gökens ska gala.

http://teamlagotto.blogg.se

 
Stella o Doris med matte Lotta

Stella o Doris med matte Lotta

4 maj 2010 16:38

Om det där med rikedommen fungerar så var snäll att skicka hit göken!

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

4 maj 2010 23:08

Mamsen ska också stoppa pengar i fickorna. Så himla härligt ni har haft det. Båstad är nåt alldeles speciellt på våren.
vårpussar

http://lagottoflickorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av laurence - 9 september 2010 11:41

Kära läsare! Det var verkligen länge sen jag skrev på min blogg men vi lever i allra högsta grad. Det har hänt väldigt mycket denna sommar. Medan jag var i Frankrike fick jag reda på att jag hade blivit antagen till forskarskola på Malmö högskolan. 5...

Av laurence - 8 juni 2010 22:52

Ikväll var det sista gången på ridning för denna termin. Hästarna ska åka på sommarbete snart. Jag kommer att sakna Lawina, vi har kommit så nära varandra och hon har definitiv blivit min favorit häst. I morgon är det avslutning för agility, tråkigt ...

Av laurence - 7 juni 2010 18:14

Nu är vi tillbaka efter en omtumlande vecka. Vi kom fram till Frankrike på söndags morgon och sen var det massor att göra. Jag har förstått att det är stor skillnad mellan våra kulturer när det gäller dödsfall. Från lördags morgon till tisdag kl.11 f...

Av laurence - 30 maj 2010 16:06

Här kommer lite bilder från uppvisningen. det gick bra och Saphira var duktig som vanligt. Hon låter sig inte distraheras av publiken.   Vi kommer att vara borta ett tag för min mamma har dött och jag ska åka till Frankrike. Saphira följer med.  ...

Av laurence - 24 maj 2010 21:46

I kväll var vi på agility träningen och lärde oss att styra hunden på distans. Tänk om man kunde stå i mitten och skicka hunden runt utan att behöva springa själv. Då hade man kunna hålla på med agility långt upp i ålder. Man hade kunna stå där med s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se