saphira

Direktlänk till inlägg 17 maj 2010

helgen, le weekend

Av laurence - 17 maj 2010 21:55

Helgen har varit lång och trots regnet var det ändå kul. Jag har målat om uterummet, planterat potatis, gått många promenader med Saphira längst stranden och i skogen och gått på sparris middag i Wrångarps utanför Skotorp. Vi tänkte cykla dit men det regnade för mycket så vi åkte bil. Kl 13.00 börjar det det. Gården odlar sparris och under sparrissäsongen serverar de en kall sparris soppa och sen en underbar buffé med olika rätter med sparris. Det var riktig smarrig.


Le weekend a ete long et malgré la pluie bon. J’ai peint la veranda, planté des pommes de terres, fait beaucoup de promenades avec Saphira sur la plage et en foret et nous sommes alles a un repas aux asperges a Wrångarps pres de Skotorp. Nous avions pensé y aller en velo mais il pleuvait trop alors nous y sommes allés en voiture. Ca commencait a 13.00 heure. Les gens de la ferme cultivent des asperges et pendant la saison ils servent une soupe d’asperge froide et un buffet avec des mets differents au asperges. C’etait delicieux. 

   det har regnat mycket, il a plus beaucoup   det forsar i ravinen, ca devale dans le ravin   det blir underbar ljud när man arbetar i trädgården. ca fait un bruit agreable quand on travaille dans le jardin   Saphira ut i skogen, saphira en foret

  någon smyger i vår trädgård, quelqu'un se faufile dans notre jardin

   

det är Anders födelsedags present. c'est le cadeau d'anniversaire d'Anders.

   flyglarna har flyttat in i sina holkar, les oiseaux se sont installés dans les maisons   vi har givit nötter till fåglarna hela vintern, nous avons donné des noisettes aux oiseaux tout l'hiver   Så fort de hör bilen ställer de sig på bordet och väntar. Des qu'ils entendent la voitures ils arrivent et attendent sur la table.    den är till fladermöss men dem har vi inte sett än, celle lá est pour les chauves souris mais on ne les a pas encore vu. 

     Saphira beundrar solnedgången, Saphira admire le coucher de soleil.

 
ANNONS
 
Torsten

Torsten

18 maj 2010 07:55

Vilka himla fina fågelholkar...lyckos den som flyttar in där!

http://prinstorsten.blogg.se

 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

20 maj 2010 00:30

Saphira ville väl inte stå på pallen så himla länge heller. Hon hade ju redan visat att hon vann. Naturen där ni "bor" är helt underbar och skiftar nästan dag för dag. Håkan byggde fladdermusholk för ett par år sedan efter en ritning på nätet. Fladdermöss är väldigt bra att ha i sin närhet.
fladderpussar

http://lagottoflickorna.bloggplatsen.se

 
 Bengta och Bella & Smilla

Bengta och Bella & Smilla

21 maj 2010 08:49

Härlig natur och väldigt fina fågelholkar. Var hittar man gubben med kikaren? Var finns de att köpa?

http://teamlagotto.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av laurence - 9 september 2010 11:41

Kära läsare! Det var verkligen länge sen jag skrev på min blogg men vi lever i allra högsta grad. Det har hänt väldigt mycket denna sommar. Medan jag var i Frankrike fick jag reda på att jag hade blivit antagen till forskarskola på Malmö högskolan. 5...

Av laurence - 8 juni 2010 22:52

Ikväll var det sista gången på ridning för denna termin. Hästarna ska åka på sommarbete snart. Jag kommer att sakna Lawina, vi har kommit så nära varandra och hon har definitiv blivit min favorit häst. I morgon är det avslutning för agility, tråkigt ...

Av laurence - 7 juni 2010 18:14

Nu är vi tillbaka efter en omtumlande vecka. Vi kom fram till Frankrike på söndags morgon och sen var det massor att göra. Jag har förstått att det är stor skillnad mellan våra kulturer när det gäller dödsfall. Från lördags morgon till tisdag kl.11 f...

Av laurence - 30 maj 2010 16:06

Här kommer lite bilder från uppvisningen. det gick bra och Saphira var duktig som vanligt. Hon låter sig inte distraheras av publiken.   Vi kommer att vara borta ett tag för min mamma har dött och jag ska åka till Frankrike. Saphira följer med.  ...

Av laurence - 24 maj 2010 21:46

I kväll var vi på agility träningen och lärde oss att styra hunden på distans. Tänk om man kunde stå i mitten och skicka hunden runt utan att behöva springa själv. Då hade man kunna hålla på med agility långt upp i ålder. Man hade kunna stå där med s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se