saphira

Direktlänk till inlägg 9 september 2010

hejdå aurevoir

Av laurence - 9 september 2010 11:41

Kära läsare! Det var verkligen länge sen jag skrev på min blogg men vi lever i allra högsta grad. Det har hänt väldigt mycket denna sommar. Medan jag var i Frankrike fick jag reda på att jag hade blivit antagen till forskarskola på Malmö högskolan. 51 sökande för 2 platser i Malmö så jag blev överlycklig och samtidigt vågade jag inte riktig tro på det förre jag verkligen fanns på plats den 1 september. Nu har jag börjat och jag ska forska om förskolebarns matematisk lärande kopplad till utomhuspedagogik. Det kommer en artikel i förskoletidning snart för ni som jobbar i den branschen. Det är en väldigt spännande miljö men jag kommer att ha så mycket att läsa och skriva att jag tyvärr måste lägga ner min blogg. Saphira mår bra. Hon tänker hjälpa mig en hel del i mina studier genom att påminna mig att ta pauser och gå ut och promenera. Vi har varit i Båstad en stor del av sommaren och gått långa promenader i naturen och badat i havet. Jag har gått en healing kurs en helg och lärt mig lite så jag kan ge healing till Saphira och till mig själv. Förra helgen var vi på kantarell kurs, jag tror det kommer snart bilder på Legolas blogg. Första dagen gjorde jag misstagen att ta på mig samma kläder som jag brukar ha när vi tränar agility och ta samma väska. När Saphira upptäckte att vi inte skulle träna agility blev hon väldigt frustrerad och arg på mig. Hon blängde på mig och skällde ut mig. Andra dagen blev bättre då polletten trillade ner. I helgen ska vi sätta teorin i praktik. I går började agility träningen igen och Saphira hade inte glömt någonting. Matte å andra sidan hade glömt hur man använder armarna. Tack så mycket alla som har följt oss en bit på väg och vi hoppas att ni få en fortsatt givande liv. Vi skickar er massor med kärlek.


Chers lecteurs! Il y a vraiment longtemps que je n’ai pas ecris mon blogg mais nous sommes vivants au plus haut point. Il c’est passé beaucoup de choses cet été. Pendant que j’etais en france j’ai appris que j’etais accepté á l’ecole de recherche á l’universitée de malmö. 51 postulants pour 2 places á malmö alors j’etais folle de joie et en meme temps je n’osais pas y croire avant d’etre en place le premier septembre. Maintenant j’ai commencé et je vais faire de la recherche sur l’apprentissage des matematiques en maternelle mis en relation avec la pedagogie d’exterieur (dans la nature). Il y aura un article dans le magasine « förskoletidning «  pour ceux qui travaillent dans cette branche. C’est un millieux tres interressant mais j’aurai beaucoup á lire et á ecrir alors je dois malheureusement  abandonner mon blogg. Saphira va bien. Elle a l’intention de m’ aider dans mes etudes en me rappelant de prendres une pause de temps á autre pour aller faire une promenade. Nous etions á Båstad une bonne partie de l’été et nous avons fait de grandes promenades dans la nature et nous nous sommes baigner dans la mer. Je suis allée a un cours de magnetisme reaki un weekend et maintenant je peux aider Saphira et moi aussi. Le weekend passé nous sommes allées á un cours de chanterelles(apprendre au chiens a chercher les chanterelles). Je crois que les photos serons bientot sur le blogg de Legola. J’ai fait l’erreur de mettre les memes habits et de prendre le meme sac que quand nous allons au cours d’agility. Quand Saphira c’est appercu que nous n’allions pas faire d’agility elle etait tres frustrée et elle c’est vraiment fachée. Elle me fixait et m‘aboyait. Le deusieme jour c’est mieux allée quand elle a compris. Ce weekend nous allons mettre la theorie en pratique. Hier les cours d’agility ont recommencer et Saphira n’avait rien oublié. Sa maitresse par contre avait oublié comment se servir de ses bras.

merci beaucoup á tous ceux qui nous ont accompagné ce bout de chemin, nous esperons que vous continurez á avoir une vie interresante. Nous vous envoyons plein d’amour.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Margit med Bello

9 september 2010 12:20

Hej!
Jag hoppas att du i alla fall hinner komma till vårt jubileumsfirande 18–19 september på Järavallen respektive Ribban. Kolla på hemsidan!
Tråkigt att du slutar med bloggen, den har varit trevlig!
Skulle du också vilja vara snäll och skicka ett mail till mig, jag tycks inte ha din mailadress, och jag skulle vilja skriva några rader privat till dig!

 
sophia

sophia

10 september 2010 09:06

Grattis!! =)

http://lagottonytt.bloggplatsen.se

 
Britt-Marie o Totti

Britt-Marie o Totti

11 september 2010 01:26

Grattis och lycka till i ditt nya forskarliv! Bloggen kan du väl ha vilande tills du känner att du måste dela med dig av några tankar.

http://www.tottskrutten.bloggagratis.se

 
Bengta med Bella & Smilla/

Bengta med Bella & Smilla/

15 september 2010 16:09

Grattis och lycka till med forskningen. Tycker mycket om dina reseskildringar och tankar. Säger som ovanstående du kan väl ha bloggen vilande kanske får du lust att som avkoppling skriva lite här.

http://teamlagotto.blogg.se

 
strövelstorpslagottona

strövelstorpslagottona

15 september 2010 17:10

Men GRATTIS till din forskartjänst, det är du verkligen värd. Jag tycker som fler att du kan väl ha bloggen vilande och när du har tid och känner för det, så skriv några rader. Vill inte mista dej och era äventyr. Så duktiga ni är med kantarellträning och agillity, det vill vi se mer av.
pussar

http://lagottoflickorna.bloggplatsen.se

 
Torsten

Torsten

19 september 2010 09:52

Är jätteglad för din skull!!! Klart att du måste fokusera på det du gör här o nu....Vill du sen kommer du tillbaka! :) Pussa söta Saphira från oss och LYCKA TILL med din forskning!

http://prinstorsten.blogg.se

 
Stella & Doris med matte Lotta

Stella & Doris med matte Lotta

23 september 2010 08:54

Grattis säger vi oxå!! Vi kommer att sakna er men en vacker dag skriver du nog en rad igen :-)

Kramar

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
laurence

laurence" title="http://saphira.bloggagratis.se]laurence[/url]" target="_blank">saphira.bloggagratis.se]laurence[/url]

23 september 2010 22:37

tack, så snälla ni er alla. jag kommer nog att sakna detta så jag kommer säkert tillbaka så småningom när allting har landat. kram på er.

http://htt:// saphira.bloggagratis.se

 
Edith

Edith

4 oktober 2010 15:58

Hej, Grattis och lycka till med forskandet. Vi kommer att sakna er blogg. Colliekramar

http://www.parisercollie.blogg.se

 
Tessan

Tessan

20 oktober 2010 16:06

Åhhh grattis till platsen! Forska på du så kanske vi hörs och ses ngn gång framöver!
Massa kramar från oss!

http://minahundarochjag.blogg.se

 
Edith

Edith

9 juli 2011 09:31

Hej Laurence, Jag tycker det fungerade bra att bo i Paris med hund. Vi var ute och promenerade hur mycket som helst. Jag träffade på både stora och små hundar i tunnelbanan, däremot på bussen måste man ha hunden i en väska. Men det är ju inga problem med din dotters hund som är så liten. När det gäller skällande hundar är det väl inte så populärt när man bor i hyreshus, men det är likadant i Sverige. Hoppas allt går bra för dottern! Hälsn. Monica

http://www.parisercollie.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av laurence - 8 juni 2010 22:52

Ikväll var det sista gången på ridning för denna termin. Hästarna ska åka på sommarbete snart. Jag kommer att sakna Lawina, vi har kommit så nära varandra och hon har definitiv blivit min favorit häst. I morgon är det avslutning för agility, tråkigt ...

Av laurence - 7 juni 2010 18:14

Nu är vi tillbaka efter en omtumlande vecka. Vi kom fram till Frankrike på söndags morgon och sen var det massor att göra. Jag har förstått att det är stor skillnad mellan våra kulturer när det gäller dödsfall. Från lördags morgon till tisdag kl.11 f...

Av laurence - 30 maj 2010 16:06

Här kommer lite bilder från uppvisningen. det gick bra och Saphira var duktig som vanligt. Hon låter sig inte distraheras av publiken.   Vi kommer att vara borta ett tag för min mamma har dött och jag ska åka till Frankrike. Saphira följer med.  ...

Av laurence - 24 maj 2010 21:46

I kväll var vi på agility träningen och lärde oss att styra hunden på distans. Tänk om man kunde stå i mitten och skicka hunden runt utan att behöva springa själv. Då hade man kunna hålla på med agility långt upp i ålder. Man hade kunna stå där med s...

Av laurence - 17 maj 2010 21:55

Helgen har varit lång och trots regnet var det ändå kul. Jag har målat om uterummet, planterat potatis, gått många promenader med Saphira längst stranden och i skogen och gått på sparris middag i Wrångarps utanför Skotorp. Vi tänkte cykla dit men det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se