saphira

Senaste inläggen

Av laurence - 5 oktober 2009 16:02

Oj som det har blåst i helgen, det finns grenar och löv och äpple överallt på tomten. På lördag var vi i Bjuv med vår instruktör för att se hur en agility tävling går till. Det ösregnade och det var en hel del som halkade på banan, människor alltså, hundarna klarade sig bra. Det var så kul att se hur olika hundar uppför sig på banan. Vissa är väldigt tävling inriktade och andra tar det bara så lugnt så lugnt. Saphira var måttligt intresserad, stå still och bli blöt är inte det bästa hon vet. Till slut stirrade hon på mig och försökte tala om att nu får det vara nog men jag ignorerade henne eftersom hon skulle miljö tränas. Jag gav mig ändå efter ett par timmar. Det fanns inte en ända Lagotto där, undrar om alla skåningar hade farit iväg till Gotland? Den första november ska Saphira delta i sin första tävling, klubbmästerskap i Lomma. Det ska bli intressant att se vilka tävlingsnerver matte har. Ikväll är det träning i allfall nu när löptiden är över.  

ANNONS
Av laurence - 29 september 2009 21:54

Igår fick inte Saphira vara med på agility kursen eftersom hon löper. Jag var där själv och tittade på dem andra.  jag fick låna två hundar och prova med dem. Jag trodde inte att hundarna skulle följa med mig när deras husse och matte var där men det gick bra. Imorse kl.8.00 var jag där med Saphira medan banorna var kvar. Vi tränade tre gånger på varje bana sen gick vi till ån för en simtur,( Saphira inte jag) och sen promenerade vi hem.  Det är inte klok vad mycket man hinner innan jobbet när man går upp tidigt.


Ikväll på ridning skulle vi hoppa hinder. Jag älskar hoppa men jag blir så himla nervös innan. Jag har för livlig fantasi och ser all hemskt som kan hända. När jag väl sätter igång försvinner nervositeten och det brukar gå bra. Ikväll skulle jag hoppa med Oboj. Jag har aldrig gjort det tidigare och hört och sett att han får en väldig fart. De två första gångerna gick det bra men tredje gången var det som att sitta på en racket. Vilken känsla!ANNONS
Av laurence - 28 september 2009 11:12

Saphira har ett konstigt sätt att söka. När jag gömmer ett grisöra väntar hon på signalen ”sök” sen springer hon full fart runt hela tomten och tar in lukter, sen söker hon mer metodiskt.  Hon gör likadant när jag tränar henne på tryffel sök. Hon springer först runt jätte snabbt med näsan på marken sen går hon till varje ställe. Undrar om det skulle vara OK på en tävling?


Saphira har fått ett fint halsband tillverkad av Tessan (http://minahundarochjag.blogg.se/). Så praktiskt med mobilnr.


Bilderna är inte i ordning för jag fattar ingenting om hur jag ska göra.


               Saphira har fått sitt fina halsband  

Av laurence - 25 september 2009 14:15

Saphira höglöper nu så det blir snabba promenader runt kvarteret. Jag tycker inte det är en rolig period när vi inte kan vara någonstans, ingen träning, ingen strandpromenad, ingenting, bara en kopplad hund som drar och drar. Sunny är tvungen att stanna ensam hemma hos sin matte när hon är på jobbet. Jag funderar verkligen på att sterilisera Saphira och slippa all detta men jag måste först undersöka för och nakdelar med det. Ni får gärna dela med er av era erfarenheter och kunskaper kära läsare. Föresten får man ställa upp en tik som är steriliserad? Trevlig helg. 

Av laurence - 22 september 2009 21:18Igår var jag på hundmassage kurs i Arlöv. Saphira fick inte följa med eftersom hon löper. Jag fick låna Sunny. Han var hur nöjd som helst att få åka på äventyr och slippa vara ensam hemma när hans matte jobbar. Det var intressant att få lära sig hur man ska massera en hund, det är inte samma teknik som när man masserar människor. Det kändes konstigt att massera en Chihuahua, speciellt benen. Jag fick använda tummen och pekfingret istället hela handen. Han blev jätte avslappnad men sen fick han nog och började gnälla att nu var det dags att åka hem. Väl hemma kastade han sig på sin mat. Jag har inte provat på Saphira för instruktören sa att man skulle helst inte massera löpande tikar, inte att det är farligt bara att man ska helst låta dem vara ifred. Vi lärde oss också om tre punkter där man kan lägga sin hand och som är lugnande för hundar och bra att använda när hunden är orolig t.ex inför ett besök hos veterinären.  På bröstkorgen, på korsryggen eller på huvudet precis bakom den lilla knölen. Där sätter man bara ett finger. På kursen fanns det en spansk vattenhund. Först trodde jag att det var en Lagotto. Väldigt fin hund det också. Jag har inte fixat kameran så det blir inga bilder på ett tag. Saphira dra iväg med mig som en vante när vi är ute och hon letar efter en karl så det hade ändå inte blivit nåt.

Igår var jag på hundmassage kurs i Arlöv. Saphira fick inte följa med eftersom hon löper. Jag fick låna Sunny. Han var hur nöjd som helst att få åka på äventyr och slippa vara ensam hemma när hans matte jobbar. Det var intressant att få lära sig hur man ska massera en hund, det är inte samma teknik som när man masserar människor. Det kändes konstigt att massera en Chihuahua, speciellt benen. Jag fick använda tummen och pekfingret istället hela handen. Han blev jätte avslappnad men sen fick han nog och började gnälla att nu var det dags att åka hem. Väl hemma kastade han sig på sin mat. Jag har inte provat på Saphira för instruktören sa att man skulle helst inte massera löpande tikar, inte att det är farligt bara att man ska helst låta dem vara ifred. Vi lärde oss också om tre punkter där man kan lägga sin hand och som är lugnande för hundar och bra att använda när hunden är orolig t.ex inför ett besök hos veterinären.  På bröstkorgen, på korsryggen eller på huvudet precis bakom den lilla knölen. Där sätter man bara ett finger. På kursen fanns det en spansk vattenhund. Först trodde jag att det var en Lagotto. Väldigt fin hund det också. Jag har inte fixat kameran så det blir inga bilder på ett tag. Saphira dra iväg med mig som en vante när vi är ute och hon letar efter en karl så det hade ändå inte blivit nåt.

Av laurence - 21 september 2009 10:43

Vilket underbar väder det har varit i helgen! Vi har jobbat mycket på tomten. Det är en hel del att göra eftersom dem vi köpte av har inte orkat ta hand om den men det är kul för när vi tar bort ogräs och buskar upptäcker vi hur det har sett ut när den allra första ägaren hade det. Det dyker upp fina stenar och små murar, mm. Saphira är hur nöjd som helst att få vara ute med oss hela dagen och hjälpa till. Hon gräver och samlar pinnar, hämtar ved och mumsar på äpplena.  När korna kommer går hon gärna och lägger sig nära dem och bara tittar. Hon kan ligga där en halv timme sen när de går sin väg skäller hon på dem. Vi tog en promenad bakom bondgårdarna längs hagar. Det är så vacker, man har utsikt över Laholmbukten. När korna såg Saphira kom de galopperande mot oss. Tjugo kor som kommer full fart mot staketet, vi blev lite rädda, tänk om staketet inte håller?  Sen följer de med så långt de kan och tittar på Saphira. Det är kanske våra fyra kor som har berättat att det har flyttat en trevlig hund i trakten? Eller att det är vi som har räddat en kalv? Vad vet vi egentligen om hur korna kommunicerar och vad de säger till varandra.

Av laurence - 18 september 2009 10:33

Igår kom Sunny och hälsade på men han blev fullkomligt tokig av Saphiras lukt. Hon tyckte att han var bara så jobbig och sprang ifrån honom. Den stakars lilla var helt slut så jag åkte till Malmö med honom och lämnade honom hos hans matte. Jag passade på hälsa på en kompis och det visade sig att de skulle fira att hennes vän hade fått sin första bok publicerad. Det blev champagne och sen grillade vi på hennes gård och drack vin så jag var ganska trött när jag kom hem. Orkade inte blogga och så har jag glömt vad boken heter och vad författare heter i efternamn. Jag har inte fixat kameran heller, ush. I eftermiddag ska vi åka till Båstad så vi ses igen på måndag. Trevlig helg, ha det gott.

Av laurence - 16 september 2009 21:44


Inte mycket att berätta idag. Jag har varit på IKEA hela kvällen med jobbet så jag orkar inget mer. Saphira följde med Anders till Båstad för att plantera lite växter. Hon är lustig för om vi två har hittat på något tillsammans, träning eller promenad då vill hon vara med mig resten av dagen. Hon följer mig överallt eller sitter hos mig men om hon har hittat på något med Anders då vill hon vara hos honom och struntar i mig.


På måndag skulle jag gå på hundmassage i Arlöv men Saphira löper och hon får inte vara med. Antigen går jag dit själv eller lånar en hund men det är tråkigt för när jag skulle dit med Lagotto klubben blev det inställt. Jag hade sätt framemot detta och Saphira hade älskat det för hon vill gärna att man ska pilla på henne hela tiden. Hon är riktig kelen.


Det blir inga bilder på ett tag, kameran har lagt av och det gör jag också för kvällen. God natt.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se